Xornadas de enoturismo e medioambiente de gran interese para o sector do viño este sábado ás 10 da mañá na Fundación Manolo Paz

Xornadas de enoturismo e medioambiente de gran interese para o sector do viño este sábado ás 10 da mañá na Fundación Manolo Paz

O paradigma da sustentabilidade.
Retos para o sector do viño e o enoturismo

Xornada técnica, divulgativa e lúdica
Horario: 10 a 14 horas
Lugar: Fundación Manolo Paz

Conferencias:

Cristina Cabaleiro (USC)
Jorge Domínguez (UVigo)
Felipe Macías (USC)
Marta Lores (USC)
Gumersindo Feijoo (USC)
Carmen Padín (UVigo)
J.Antonio Souto (USC)
Iván Cristobo (CCGalega

 

  • Clima e pragas exóticas. O reto de acadar un uso sostible de fitosanitarios na viticultura galega
  • Miñocas de terra, viñedos saudables e viños naturais
  • Depuración de augas residuais de viticultura e de elaboración de viño con humedais reactivos e tecnosolos
  • Os superpoderes do bagazo
  • Pausa café
  • O Enoturismo como aposta de sustentabilidade integral
  • A importancia da certificación ambiental nos mercados
  • O Atlántico e a calidade do aire en Galicia
  • Non só Radón no Salnés: efectos da calidade do aire interior na saúde
  • Actividades de educación ambiental e lúdicas para nenas e nenos ata 12 anos, dirixidas por monitores especializados, e merenda.

 

PROGRAMA CONFERENCIAS

10:00-10:10. Inauguración da xornada pola Directora Xeral de Calidade Ambiental e Cambio Climático da Xunta de Galicia e autoridades locais.

10:10-10:35. Clima e pragas exóticas. O reto de acadar un uso sostible de fitosanitarios na viticultura galega.

Cristina Cabaleiro Sobrino. Profesora do Departamento de Produción Vexetal e Proxectos de Enxeñaría. Universidade de Santiago de Compostela.

10:35-11:00. Miñocas de terra, viñedos saudables e viños naturais.

Jorge Domínguez Martín. Catedrático de Zooloxía. Universidade de Vigo.

11:00-11:25. Depuración de augas residuais de viticultura e de elaboración de viño con humedais reactivos e tecnoso-los.

Felipe Macías Vázquez. Catedrático de Edafoloxía e Química Agrícola. Universidade de Santiago de Compostela.

11:25-11:50. Polifenois. Os superpoderes do bagazo.

Marta Lores Aguín. Profesora do Departamento de Química Analítica. Universidade de Santiago de Compostela.

11:50-12:15. Pausa café

12:15-12:40. A importancia da certificación ambiental nos mercados.

Gumersindo Feijoo Costa. Catedrático de Enxeñaría Química. Universidade de Santiago de Compostela.

12:40-13:05. O Enoturismo como aposta de sustentabilidade integral.

Carmen Padín Fabeiro. Profesora do Departamento de Economía Aplicada. Universidade de Vigo.

13:05-13:30. O Atlántico e a calidade do aire en Galicia.

José Antonio Souto González. Profesor do Departamento de Enxeñaría Química. Universidade de Santiago de Compostela.

13:30-13:55. Non só Radón no Salnés: efectos da calidade do aire interior na saúde.

Iván Cristobo Luaces. Investigador e Director Científico de Central Científica Galega.

14:00. Clausura da xornada polas autoridades locais.

PROGRAMA OBRADOIROS

10:00-11:50. Obradoiros/xogos/experimentos.

11:50-12:20. Merenda.

12:20-14:00. Obradoiros/xogos/experimentos.

Actividades:

  • Xogos de presentación e cooperativos, de temática ambiental.
  • Experimento sobre a circulación do zume nas plantas.
  • Confección de portanotas, con mensaxes sobre especies de árbores galegas, importancia dos bosques…
  • Estudo das árbores da contorna, importancia dos bosques, boas prácticas ambientais.
  • Confección de pegadas en arxila, xogos e xoguetes a partir de materiais reciclados, paxaros voadores de pores-pán e xoias reutilizando papel estucado.
  • Xogos e instrumentos con vexetais comúns: chifros de cana e “curuxas” de bugallo.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.