Showcookings, coctelería, taller de cata e mostra de produtos centrarán as III Xornadas de Degustación e Maridaxe dás Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia; unha cita que se desenvolverá o sábado 14, en horario de tarde, e o domingo 15 de novembro, pola mañá, nas instalacións do Salón José Peña de Cambados. A presentación do programa de actos tivo lugar este mércores no Museo do Viño de Cambados e nela participaron o presidente do Consello Regulador dás Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia, José Antonio Feijóo; a membro do panel de cata de devandito ente e destiladora, Sonia Otero; o concelleiro de Enoturismo de Cambados, José Ramón Abal, e a directora do Museo do Viño cambadés, Rocío Acha.
Na súa intervención, José Antonio Feijóo agradeceu ao Concello de Cambados que “por terceiro ano consecutivo apoiáronnos na celebración destas Xornadas de Degustación e Maridaxe”, unha cita que pretende “dar a coñecer os augardentes e licores tradicionais de Galicia, que aínda son os grandes descoñecidos”. Tamén agradeceu o presidente do consello regulador “a aposta indiscutible da Concellería de Enoturismo de Cambados por un sector que cada ano atrae a máis visitantes e que tamén se converteu nun dos motores da economía local”.
As III Xornadas de Degustación e Maridaxe “contarán tamén coa colaboración, por primeira vez, da Asociación de Repostería Tradicional Melide Terra Doce, ademais de con dous estupendos cociñeiros e un cocteleiro de excepción”. Non faltará tampouco a presenza dos “profesores e alumnos do CIFP Carlos Oroza, que xa nos apoiaron en anteriores ocasións no desenvolvemento de actividades”. Concluíu a súa intervención José Antonio Feijóo recordando a importancia de “consumir produtos etiquetados”, xa que esta é a única garantía de que os augardentes e licores cumpren todos os requisitos necesarios para o seu consumo.
Pola súa banda, José Ramón Abal destacou a importancia de citas como a que hoxe se presentou, xa que supoñen a posta en valor de “un produto moi arraigado na nosa zona”. Non en balde, recordou os esforzos que se están realizando desde a Concellería de Enoturismo para dar a coñecer o potencial deste importante sector.
A destiladora e membro do panel de cata, Sonia Otero foi a encargada de desglosar o programa de actividades das III Xornadas de Degustación e Maridaxe das Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. O sábado 14 de novembro, a apertura de portas está prevista para as 17.00 horas e, a continuación, procederase ao desenvolvemento dun Taller de cata que ela mesma impartirá.